Spring til indhold

Coronavirus

Her på siden vil vi løbende dele de forholdsregler, som vi tager, for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.

På Holbæk By Skole er vi forberedte på, at smitte med coronavirus kan ske hos os. Alle elever og medarbejdere gør hver dag deres bedste for at minimere smitterisikoen for coronavirus. Vi vasker hænder, holder afstand hvor det er muligt, laver aktiviteter udenfor og bliver hjemme ved tegn på sygdom. Det skal der lyde en stor ros og tak for.

Hvis en elev eller medarbejder bliver testet positiv for covid-19 (coronavirus), så har vi helt faste procedurer, der træder i kraft i forhold til hjemsendelse og smitteopsporing. Områdeleder vil løbende være i dialog med både den pædagogiske leder og kommunens sundhedsfaglige corona-tovholder. Det vil også være i samarbejde med dem, at der træffes beslutning om smitteopsporing, og hvem der skal sendes hjem. 

Information på andre sprog

Har du brug for information på andre sprog? Do you need information about coronavirus in other languages? På Udlændingestyrelsens hjemmeside er der information på arabisk, farsi, dari, polsk, tyrkisk, urdu, kurdisk, somali og tigrinya.

Oversatte materialer om coronavirus (COVID-19)

 Feedback

Sidst opdateret

08.04.2021

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen

Symptomer på coronavirus

De typiske symptomer ved begyndende og mild sygdom ligner almindelige symptomer på influenza:

  • feber
  • tør hoste
  • træthed

 

Andre tidlige, men mindre hyppige symptomer, kan bl.a. være

  • hovedpine
  • muskelsmerter
  • ondt i halsen
  • kvalme
  • tab af smags- og lugtesans

Børn med tegn på sygdom ikke må møde i skole. Børn må komme i skole, når de har været symptomfri i 48 timer. Hvis der opstår tegn på sygdom i skoletiden, vil barnet blive sendt hjem hurtigst muligt.

Læs mere i Sundhedsstyrelsens pjece "Til dig, der har symptomer på COVID-19"

 

Hjælpeordning til forældre ved pasning af børn pga. COVID-19

Som forælder kan du søge om dagpenge, hvis du skal passe dit barn under 14 år, der er sendt hjem efter at have været i nær kontakt med en eller flere personer, der er smittet med COVID-19, eller hvis barnet selv er smittet.
Det gælder for børn, der er hjemsendt eller testet positiv i perioden fra den 29. september 2020 til og med den 30. juni 2021.

Læs mere om ordningen på borger.dk