SFO Bjergmarkskolen

SFO Bjergmarkskolen er stedet, hvor børnene får oplevelsen af, at være en del af et fællesskab.

Velkommen til SFO Bjergmarkskolen

Bjergmarkskolens SFO er et fritidstilbud til alle skolens elever fra 0. - 7. klasse.

SFO’en er fordelt i 4 blokke.

Blok A: 0. og 1. årgang

Blok C: 2. og 3. årgang samt børn fra specialindskolingen.

Blok D: 4. – 7. årgang samt børn fra specialmellemtrinnet.

Udover det pædagogiske personale er der SFO-leder, Anne G. Hansen, samt to koordinatorer, Charlotte L. Smidt og Bente Nielsen.

SFO er stedet, hvor børnene har samvær med andre børn og får oplevelsen af, at være en del af et fællesskab. Her kan man lege, tage på ture, gå i svømmehal eller deltage i de andre planlagte aktiviteter, som tilbydes i de fire temaområder, Udeliv, Krea, Leg/sport og Digitale medier.

I SFO arbejder vi med det formål at styrke fællesskabet samt barnets selvværd og selvtillid. Det gør vi blandt andet ved at arbejde med børnenes dannelse og udvikling af sociale kompetencer.

På Bjergmarkskolen arbejder lærere og pædagoger tæt sammen om det enkelte barns trivsel og udvikling. Pædagogerne har timer i skoledelen fra 0. - 5. klasse og bliver derfor en naturlig del af klassens dagligdag.

Fremmødekontrol

For 0.-3. klasse er der fremmødekontrol, hvilket betyder at barnet hver dag bliver krydset ind og ud af SFO’en.

Vi anvender Tabulex SFO, som er et elektronisk afkrydsningssystem. Systemet kan anvendes via Aula. Ved SFO- start gives en introduktion til systemet.

Når barnet møder i SFO om morgenen, krydser barnet sig ind på Tabulex-tavlen. Alle børn bliver krydset ind i SFO af klassens pædagog ved overgangen mellem skole og SFO.

Alle beskeder og aftaler vedr. børnene i SFO skal ske, enten til en medarbejder i afdelingen eller via Tabulex. Aftaler vedrørende indmeldte børn i SFO fremgår af udfyldte stamkort, som ved indmeldelse udfyldes i Tabulex SFO.

Ferie og skolefridage

I skoleferierne er alle afdelinger slået sammen i en blok.

Der vil være særlige aktiviteter samt ture ud af huset.

Af hensyn til ture og lignende skal barnet være i SFO inden kl. 9.30, hvis der ikke er oplyst andet fra SFO’en.

Der vil i god tid blive udsendt en særlig information vedr. de respektive ferieuger og fridage på Tabulex.

Dagens gang

Der er morgenåbning i Blok C og A. Her tilbydes morgenmad frem til kl. 7.30, og kl. 7.50 går børnene i skole.

Børn, der ikke er indmeldt i SFO, må opholde sig på skolen fra kl. 7.50.

Efter skoletid er der tilbud om forskellige aktiviteter i tidsrummet fra kl. 14.00 - 17.00.

Om eftermiddagen vil børnene blive tilbudt et mellemmåltid. Hvis der er nogle børn, der er meget sultne, bør de have en ekstra madpakke med til eftermiddagen.

For 4. - 7. årgang vil der være særlige aktiviteter, herunder klubaften og Vilde Vulkaner. Nærmere information kommer på Tabulex.

Forældresamarbejde

Information vedrørende SFO’en bliver løbende udsendt via Tabulex og/eller Aula, hvor man kan læse om planlagte aktiviteter og andre væsentlige forhold.

Ved skoleårets start vil der blive arrangeret og indkaldt til et forældremøde, hvor lærere og pædagoger er til stede. Derudover vil der løbende være forskellige forældrearrangementer vedr. skole/SFO.

For studerende

Se vores praktikbeskrivelse her

02.06.2020

SFO'ernes åbningstider